• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Intalnire de Lucru


Ședința comună a delegațiilor României și Ungariei din cadrul Comitetului European al Regiunilor

AMR CoR Romania Ungaria 1
 

Cu ocazia ședinței plenare a Comitetului European al Regiunilor (CoR) și a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor ce s-au desfășurat în perioada 7 - 10 octombrie în Bruxelles, Delegația Națională a României, condusă de dl Robert Negoiță în calitate de președinte, a invitat la o ședință comună Delegația Ungariei la CoR în vederea întăririi colaborării între autoritățile locale din România și Ungaria.

Ședința a avut loc în data de 8 octombrie la sediul CoR, din partea delegației României participând:

Robert NEGOIȚĂ - Primar Sector 3, București
Csaba BORBOLY - Președinte CJ Harghita
Victor MORARU - Președinte CJ Ialomița
Ion PRIOTEASA - Președinte CJ Dolj
Antal ARPAD – Primar mun. Sfântu Gheorghe
Emil BOC - Primar mun. Cluj-Napoca
Emilian OPREA - Primar Chitila
Adrian Ovidiu TEBAN - Primar Cugir
Marius Ioan URSĂCIUC - Primar Gura Humorului
Emil DRĂGHICI - Primar com. Vulcana Băi
Mariana GÂJU - Primar com. Cumpăna
Cornel NANU – Primar com. Cornu
Alin-Adrian NICA - Primar com. Dudeștii Noi


Este a doua ședință comună pe care delegația României o inițiază, după ședința comună cu delegația Bulgariei ce s-a desfășurat în data de 26 iunie la Bruxelles. Cu ocazie următoarei sesiuni plenare a CoR, delegația României va desfășura o ședință comună cu delegația Franței, în data de 04 decembrie 2019.