• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Primăria Brașov - contracte de finanţare în valoare totală de peste 20 de milioane de euro

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, şi directorul ADR Centru, Simion Creţu, au semnat, pe 10 martie, cinci contracte de finanţare, în valoare totală de peste 20 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional, pentru proiecte în domeniul mobilităţii urbane şi infrastructurii educaţionale, care vor fi implementate în perioada următoare.

Conform edilului braşovean, patru dintre acestea vor contribui la fluidizarea traficului şi combaterea poluării în municipiu: construirea unui Parc&Ride (în cartierul Bartolomeu cu valoare de 54.667.427,01 lei), realizarea infrastructurii integrate pentru trafic pietonal şi ciclism cu facilităţi complementare – două proiecte, pentru două trasee (8.1137.245,34 lei şi respectiv 3.828.799,94 lei) şi realizarea unui sistem centralizat de monitorizare şi control al traficului în municipiul Braşov (32.159.144,66 lei).

Potrivit lui Scripcaru, prin semnarea acestor contracte se va face, practic, o economie de aproximativ 20 de milioane de euro la bugetul local, bani care vor putea fi investiţi în alte proiecte de dezvoltare.  Cel de-a cincilea proiect vizează construirea unei grădiniţe în zona Tractorul (în valoare totală de 7.888.352,11 lei).  Potrivit directorului ADR Centru, Simion Creţu, aceste cinci proiecte se adaugă altor patru proiecte, aflate în fază de precontractare, în valoare de peste 60 de milioane de lei. Este vorba despre realizarea terminalului de transport urban Gara Braşov (în valoare de 14.345.209,68 de lei), eficientizarea energetică a clădirilor publice din municipiul Braşov – Colegiul Tehnic Transilvania, corp A (11.031.724, 75 de lei), extinderea sistemului de management informatizat al sistemului de transport public (10.231.691,43 de lei) şi realizare spaţii multifuncţionale pentru recreere şi sport (8.863.407,10 lei).

Municipiul Braşov are, în prezent, în implementare proiecte pe fonduri europene în valoare de aproximativ 100 milioane de euro.

 

 

Sursa: AGERPRES