• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Un Centru de excelenţă al handbalului feminin va funcționa la Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe, Federaţia Română de Handbal şi ACS Sepsi-SIC au semnat un protocol de colaborare privind înfiinţarea acestui Centru.

Un Centru de excelenţă al handbalului feminin va funcţiona din această toamnă la Sfântu Gheorghe, după ce Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Federaţia Română de Handbal şi ACS Sepsi-SIC au semnat un protocol în acest sens.

La semnarea protocolului, care a avut loc luni în Arena Sepsi, au fost prezenţi primarul Antal Árpád, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, fostul mare jucător Alexandru Dedu, directorul executiv al ACS Sepsi-SIC, Rusz István, dar şi alţi oficiali şi susţinători ai handbalului atât pe plan local cât şi naţional.

„Sunt extrem de fericit că vă pot anunţa că în Municipiul Sfântu Gheorghe va funcţiona un Centru de excelenţă din cele patru care sunt la nivel naţional. Pentru mine este o bucurie, pentru că eu în tinereţe am jucat şi handbal. Deci aveam o datorie morală să sprijinim şi acest sport, după baschet, fotbal şi tot ce avem în acest oraş. Trebuie să punem Municipiul Sfântu Gheorghe pe harta ţării şi în ceea ce priveşte handbalul. Începem să construim de jos, şi sunt convins că în 5-10 ani, vom avea o echipă în primul eşalon al handbalului feminin din România”, a spus primarul Antal Árpád.

„Eu am auzit multe cuvinte frumoase despre comunitatea dvs. apropo de sport, dar, din păcate, la nivel de handbal nu a fost foarte bine reprezentată până în momentul de faţă, dar acesta este un început. Vreau să felicit primarul, Consiliul Local şi toată comunitatea pentru tot ce am văzut aici şi ceea ce se va construi aici. Se vede că sunteţi o comunitate care face sport şi sunt puţine oraşe care au ce aveţi dvs.”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

Concret, începând cu sezonul viitor, 2020-2021, fete din trei grupe de vârstă (13-14 ani, 15-16 ani şi 17-18 ani) din mai multe judeţe din ţară, care vor fi selecţionate în acest sens, se vor pregăti la Sfântu Gheorghe pentru marea performanţă.

„Acest Centru va da un alt orizont al handbalului din Sfântu Gheorghe şi sunt convins că într-un viitor nu foarte îndepărtat, multe dintre tinerele care se vor pregăti aici se vor îndrăgosti de oraşul dvs. şi vor alcătui o echipă competitivă”, a mai spus Alexandru Dedu.

„Vreau să îi mulţumesc domnului Sorin Popică, şeful secţiei de handbal din cadrul Sepsi-SIC, că am pornit pe acest drum al handbalului feminin în oraş. Întotdeauna am spus că se pot face lucruri extraordinare dacă sunt oameni care cred în aceste proiecte. Dacă avem un om, dacă avem un antrenor, un jucător, dacă avem un „nebun” care crede în aşa ceva, atunci se pot realiza lucruri mari. Persoana care a pus bazele în cadrul clubului nostru a fost domnul Popică”, a declarat primarul Antal Árpád.

„Noi am găsit persoanele care vor să facă parte din această familie, am găsit un suport financiar şi moral din partea tuturor celor care ne sprijină şi astfel vrem să mergem înainte şi cu toate sporturile care  fac parte din clubul nostru să ajungem cât mai sus şi cred că avem perspectivă şi suport să ajungem cu toţii acolo unde ne dorim”, a spus la rândul său directorul executiv al Sepsi-SIC, Rusz István.

Bugetul estimativ al Centrului în primul an de funcţionare este de 3,17 milioane de lei, din care Municipiul Sfântu Gheorghe prin Sepsi-SIC va aloca 970 de mii de lei, restul sumei fiind asigurată de Ministerul Educaţiei prin Clubul Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe şi Ministerul Tineretului şi Sportului prin Federaţia Română de Handbal.