• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Clujul prezentat ca model de bună practică în domeniul inovării și IT în cadrul CoR

Emil Boc a participat la cea de-a 4-a întâlnire a comisiei SEDEC, organizată în cadrul Comitetului European Regiunilor - CoR. În acest context, edilul Clujului a prezentat municipiul ca model de bune practici în ceea ce privește procesul de colaborare în ecosistemul local de inovare.

De asemenea, Emil Boc a fost numit raportor pentru un nou dosar, de această dată privind domeniul educațional, acesta fiind cel de-al doilea dosar pe care îl primește în cadrul Comitetului European al Regiunilor în comisia SEDEC, după cel care viza problema “Brain Drain” (“Exodul creierelor”).
 
”Le mulțumesc colegilor din Comisie pentru încredere! Am subliniat în acest cadru că în ultimii ani, actorii din oraș - reprezentanții mediului universitar, privat, sectorul ONG și administrația publică alături de cetățeni - au început să lucreze împreună pentru a asigura un mediu propice pentru dezvoltarea bazată pe știință, pe tot ceea ce domeniul educațional al Clujului poate oferi, pe tehnologie, participare și inovare - într-un cuvânt - pe avantajele competitive ale orașului.
Obiectivul este dezvoltarea ecosistemului local de inovare la care toți sunt încurajați să contribuie.
Modelul de la Cluj - pe care îl denumim „city as a platform - orașul ca platformă”- unde fiecare poate contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașului poate fi replicat și în alte orașe din țară și din Uniunea Europeană.”, a declarat primarul Emil Boc.
 
Inițative precum „City Science Initiative” sau „Global Startup City Partnership” vor ajuta Clujul să se conecteze cu alte orașe europene și astfel să experimenteze noi perspective de abordare a provocărilor viitorului.
 
În cadrul intervenției pe care a avut-o, Emil Boc a punctat câteva elemente cheie pe care orașele europene trebuie să le urmărească pentru a atinge obiectivele Horizon 2020 - ecosistemele locale bine dezvoltate sunt fundamentale pentru a obține rezultate concrete.
 
Mai multe detalii despre City Science Initiative și Global Startup City Partnership: