• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


PARTENERIAT PENTRU REALIZAREA DRUMULUI EXPRES ARAD - ORADEA

Marti, 3 noiembrie, au fost semnate documentele necesare pentru prima fază de derulare a drumului expres Arad-Oradea.

Primăria Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Oradea și Consiliul Județen Bihor vor reface studiul de fezabilitate, vechi din 2007, al drumului expres Oradea - Arad.
 
 "Acest drum expres, Arad-Oradea va lega autostrada noastră în regim de centură cu autostrada în regim de centură, Borș-Oradea. Tronsonul din municipiul Arad va ocoli și cartierul Gai, astfel vom obține o nouă centură a orașului scoțând tot traficul greu din cartier și din municipiu. Vom închide inelul cu centura de Sud-Est, pe care o construiește în oglinda acestui proiect Consiliul Județean Arad. În numele arădenilor nu-mi rămâne decât să le mulțumesc partenerilor din CJ Bihor și Primăria Oradea și sper să fim sănătoși si peste câțiva ani să inaugurăm acest drum.", a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.
 
Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, susține că: ”Necesitatea realizării acestui proiect pe termen scurt derivă din faptul că DN 79 Arad-Oradea, conform studiilor de trafic, înregistrează un trafic de autostradă, astfel că, în domeniul infrastructurii rutiere din zona de vest a României, realizarea drumului expres Oradea - Arad a devenit o prioritate.
Conform proiectelor, drumul expres Oradea-Arad va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. ”

”Intenția noastră este ca în noiembrie, anul acesta, să demarăm procedura de licitație pentru realizarea studiului. Urmează apoi depunerea aplicației de finanțare pe fonduri europene, iar dacă totul merge bine, anul viitor vom organiza licitația pentru execuția proiectului” susține președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.