• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Primăria Municipiului Craiova sprijină domeniul HoReCa

Primăria Municipiului Craiova vine în ajutorul mediului de afaceri din domeniul HoReCa. Sprijinul constă în scăderea taxelor și impozitelor pentru cei care activează în acest sector economic.

Municipalitatea a decis să mențină reducerea de 50%a impoxzitului pe clădirile nerezidențiale în care se prestează activități turistice.

Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţilor înregistrate în grupele CAEN 561 - Restaurante, 563 - Baruri și alte activități de servire a băuturilor înregistrează o scădere semnificativă de 50% față de anul 2020.

O altă hotărâre a fost aceea de a diminua taxele locale pentru ocuparea terenurilor aparţinând domeniului public şi privat cu terase sezoniere, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiate pe zone de atracție comercială.

Astfel, pentru zona 0, taxa va fi de 0,03 mp/zi față de 0,60 lei mp/zi anul trecut, zona 1 - 0,02mp/zi față de 0,40 lei mp/zi, în timp ce zonele 2 și 3 vor plăti 0,01/zi lei mp față de 0,30 lei mp/zi.

În ceea ce privește persoanele juridice, impozitele se mențin la nivelul anului 2020, în vreme ce, pentru persoanele fizice, ca efect al comunicării transmise de către Ministerul Finanțelor Publice, taxele și impozitele vor crește cu indicele de inflație care a fost stabilit la pragul de 3.8%.

Mai multe taxe și impozite sunt menținute fără a se consemna creșteri, acestea regăsindu-se pe www.primariacraiova.ro și în proiectul HCLM din 31 decembrie 2020, privind taxele și impozitele pe anul 2021.