• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Solutii pentru transformarea Societatii de termoficare Timișoara

Împreună cu managementul Colterm, după discuții cu ANAF, principalul creditor și cu experții Băncii Mondiale, Primăria Timișoara începe transformarea Colterm într-o companie modernă.

”Am căutat acea soluție care să ne permită și curățarea de datorii a Colterm, dar și să investim în reorganizarea și retehnologizarea ei. Și am găsit-o: concordatul preventiv..Am spus că este ultima iarnă în care Colterm merge așa, pe supraviețuire. A dat bătăi de cap tuturor primarilor, în ultimii 30 de ani, și vreau să fiu ultimul care are această bătaie de cap. Cred că pot afirma că ziua de azi înseamnă un nou început pentru Colterm.” (Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara)

Context:

Datoriile curente ale COLTERM sunt de 310 milioane lei, compania este în pericol de insolvență, chiar faliment. Intrarea în insolvență sau faliment ar avea efecte în lanț. Primăria, îndatorată cu 160 de milioane de lei către Colterm, ar fi executată silit și ar avea conturile blocate. Cetățenii ar suporta întreruperea furnizării agentului termic. Nicio investiție nu ar mai fi posibilă, nici în proiectele orașului și nici în redresarea companiei.

Detalii: https://www.facebook.com/dominicprimar/photos/a.2307412629499254/2808157372758108