• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Robert Negoiță - raportor al avizului privind Infrastructura energetică transeuropeană (TEN-E)

Dl. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost numit raportor al unui aviz extrem de important pentru sectorul energetic al UE: Infrastructura energetică transeuropeană (TEN-E), cu ocazia ședinței Comisiei pentru Mediu, Schimbări Climatice și Energie (ENVE) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR) de la Bruxelles. Ultimul aviz aprobat de CoR pe acest subiect a avut loc acum 9 ani, timp în care în sectorul energetic au avut loc numeroase schimbări, au apărut o serie de noi tehnologii, iar Comisia Europeană a lansat Pactul Verde European (Green Deal). Toate aceste elemente noi au dus la necesitatea elaborării unui nou aviz al Comitetului European al Regiunilor. Dl. Robert Negoiță a primit astfel încrederea membrilor CoR (aleși locali și regionali din UE) de a redacta acest aviz cu un caracter extrem de tehnic, dar foarte important pentru sectorul energetic din Uniunea Europeană.

"Sunt încântat să vă anunț că am primit cu mare responsabilitate și onoare, încrederea membrilor CoR, a colegilor aleși locali și regionali din UE, de a fi raportor al avizului privind Infrastructura energetică transeuropeană (TEN-E). Discutăm de un document cu un caracter tehnic, ce va prezenta o analiză amănunțită, pe de o parte, și un plan de acțiune fezabil, pe de alta, pe care CoR își va axa politicile pe ceea ce ține de sectorul energetic în următorii ani. Vom avea discuții cu toate părțile interesate, reprezentanți locali și regionali, organizații profesionale din domeniu, Comisia Europeană.
O nouă provocare, așadar, dar și o responsabilitate pe măsură. Ținem pumnii strânși și ne organizăm să facem o treabă excelentă, pe acest domeniu extrem de important pentru viitorul nostru."