• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


ACORD DE PARTENERIAT ÎNTRE MUNICIPIUL SIBIU ȘI COMUNA ȘELIMBĂR PENTRU REALIZAREA TRENULUI PERIURBAN

Marți, 2 februarie, primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor și primarul comunei Șelimbăr, domnul Marius Grecu au semnat la sediul Primăriei Sibiu acordul de parteneriat pentru realizarea trenului periurban care va face legătura între Șelimbăr - zona industrială vest/Aeroportul Internațional Sibiu, cu ramificație înspre cartierul Tilișca din Sibiu.

Acordul de parteneriat între Sibiu și Șelimbăr este necesar pentru că Primăria Sibiu intenționează să solicite finanțare din fonduri europene nu numai pentru realizarea efectivă a proiectului, ci și pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare pregătirii şi implementării acestui proiect. Pentru a obține aceste fonduri este necesar acordul celor două unități administrativ–teritoriale de pe viitorul traseu al trenului (etapa I). De asemenea, prin acest acord s-au stabilit rolurile și obligațiile care revin administrațiilor locale din Sibiu și respectiv Șelimbăr în realizarea proiectului și mai ales pentru prima etapă, aceea a elaborării documentațiilor tehnice și economice.

Pentru mai multe detalii cu privire la pașii parcurși deja de Primăria Sibiu pentru realizarea trenului periurban și următoarele etape în acest proiect, vă invităm să consultați link-ul: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8666.