• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Dialog local online pe tema “Noua normalitate în viața orașelor” - miercuri, 10 februarie

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca va participa miercuri, 10 februarie, la un dialog local online pe tema “Noua normalitate în viața orașelor”, inovarea și reziliența – instrumente pentru a redresa economia locală în urma impactului COVID-19. Evenimentul este organizat de Grupul PPE din cadrul Comitetului European al Regiunilor (EPP-CoR).

Dialogul va cuprinde o dezbatere cu Emil Boc, președinte al AMR și membru al Comitetului European al Regiunilor (Comisia COTER și Comisia SEDEC), şi Markku Markkula, membru al Comitetului European al Regiunilor (Comisia SEDEC și Comisia ENVE), președintele regiunii Helsinki și președintele Consiliului orașului Espoo, fost președinte al CoR.

Cu o demografie unică în Europa, un mediu colaborativ (autorități locale, întreprinderi, universități, implicare activă a cetățenilor) Cluj-Napoca a devenit un bun model al modului în care Uniunea Europeană poate avea un impact asupra dezvoltării comunităților locale și regionale.

Inovarea este un factor-cheie în dezvoltarea economiei locale, iar UE poate, în mod direct, să dezvolte comunități din această perspectivă, oferindu-le posibilitatea de a utiliza resursele locale în mod eficient, de a produce valoare adăugată pieței, creând modele care pot fi reproduse în alte orașe și regiuni ale Uniunii Europene.

Perturbările provocate de pandemia de COVID-19 au afectat cetățenii pe atât multe niveluri, iar provocările sunt departe de a se fi terminat. Instrumentele de reziliență sunt necesare mai mult ca niciodată și una dintre cele mai puternice lecții de învățat este că problemele globale nu pot fi rezolvate prin închiderea frontierelor sau prin eliminarea responsabilităților locale. Importanța ambelor acțiuni – la nivel local, într-un mod european colaborativ, este acum evidentă pentru toți. Ceea ce mai trebuie dezvoltat și abordat este modul în care putem acționa la nivel local și putem lăsa un impact la nivel global pentru a combate provocările și pentru a da “noii normalităţi” un înțeles bun.


Agenda evenimentului:

16.00-16.30 Înregistrarea participantilor 

16.00-16.10 Prezentarea contextului evenimentului 

16.00-16.15 Un scurt film despre Cluj-Napoca, prezentat în timpul participării, la începutul evenimentului.

16.15-17.15 Dialog cu: Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, și Markku Markkula – membru al Comitetului European al Regiunilor (Comisia SEDEC și Comisia ENVE), președintele regiunii Helsinki și președintele Consiliului orașului Espoo

17.15 -17.30 Întrebări și răspunsuri de la participanți și mesajele via Facebook moderate de Dan Cărbunaru

17.30 – 18.00 Concluzii

 

Moderatorul evenimentului va fi Dan Cărbunaru, directorul CaleaEuropeană.ro, care va prezenta tema dezbaterii axate pe utilizarea inovării și rezilienței pentru a aborda impactul COVID-19 asupra economiei locale a orașelor.

Evenimentul va începe la ora 16:00 și va fi transmis live pe www.caleaeuropeana.ro, pe pagina de Facebook Calea Europeană, pe pagina de Facebook a Centrului de Inovare și Imaginație Civică, pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Puteți participa la eveniment accesând următorul link: https://euconf-eu.zoom.us/j/96372855919?pwd=RUg2bUdkdGI1eE5OWFVrQS9NL1dJQT09 (Meeting ID: 963 7285 5919; Passcode: 754500)

 

Sursa: https://www.caleaeuropeana.ro/