• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Mediaș-proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II“,.

Luni, 15 februarie 2021, a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Mediaș semnarea oficială a contractului de finanțare privind proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II“,.

Proiectul cuprinde două obiective de investiții, și anume: Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială nr.4 și Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric municipiul Mediaș. Valoarea totală a proiectului este de 28.842.032,05 lei.

La eveniment au participat directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, dl. Simion Crețu, primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman, viceprimarul municipiului, directori din cadrul autorității publice locale și ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local.

“Încă de la preluarea primului mandat, în anul 2016, am fost conștient de faptul că pentru a dezvolta și moderniza Mediașul este nevoie să atragem cât mai multe fonduri extrabugetare - fonduri europene și fonduri guvernamentale.
După o muncă în echipă de aproximativ 4 ani, încep să se vadă rezultatele.
După ce am semnat contracte pe fonduri europene pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare de aproximativ 120 milioane Euro, a transportului public de aproximativ 11 milioane Euro, de digitalizare a serviciilor din primărie de peste 1 milion Euro, astăzi, semnăm un proiect extrem de important pentru modernizarea zonei centrale a orașului și a Școlii Gimnaziale nr.4 în valoare totală de 28.842.032 lei.
Le mulțumesc domnului directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, dl. Simion Crețu și directorilor din cadrul autorității publice locale și ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Local pentru întreg sprijinul acordat.” (primarului municipiului Mediaș, dl. Roman Gheorghe)