• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Pașcani - discuții pentru îmbunătățirea traficului

La sediul primăriei Pașcani a avut loc o ședință de lucru, unde la invitația domnului primar, Marius Pintilie și a domnului viceprimar, Cristian Rățoi, au participat Președintele Consiliului Județean Iași, domnul Costel Alexe, Directorul General al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași din cadrul
Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, domnul Dănuț Pilă și domnul deputat de Iași, Sorin Năcuță.
Scopul întâlnirii a fost prezentarea situației traficului intens din Pașcani și căutarea unei soluții pentru a integra o șosea de ocolire a municipiului în proiectul celor două autostrăzi.

 

Domnii Costel Alexe și Dănuț Pilă au explicat că cel mai important lucru, de care se va ține seamă în elaborarea studiilor este asigurarea unui număr suficient de racordări la cele două autostrăzi, astfel încât cea mai mare parte din traficul de mare tonaj să fie deviat pentru a ocoli municipiul nostru.
Vestea bună pentru noi este că tronsonul de Autostradă A7 (Pașcani-Bacău) este în grafic pentru a fi finanțat prin Programul de Reziliență și Redresare și că actualul Guvern își dorește ca tronsonul Iași-Târgu Neamț din Autostrada A8 să fie finanțat prin același program.