• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Secția ATI a spitalului Filantropia Craiova renovată complet

Întreaga secție de ATI a spitalului Filantropia Craiova a fost complet renovată, utilată și dotată cu aparatură de ultimă generație.

Renovările s-au efectuat la cele trei saloane ATI din clădirea Maternității din strada Filantropiei, Nr.1 și au prevăzut lucrări de zidărie și tencuială, schimbarea tocăriei și a parchetului, precum și amenajarea interioarelor. Au fost înlocuite toate instalațiile electrice, sanitare și medicale, iar ca dotări, saloanele au primit paturi și ventilatoare noi, precum și console de oxigen și de aspirație. Pacienții pot fi ținuți sub observație medicală, în permanență, grație unui sistem de monitorizare a funcțiilor vitale.
Investiția s-a realizat din fonduri alocate de Primăria Craiova pentru consolele de oxigen. Paturile medicale și ventilatoarele au fost asigurate din donații ale firmei RCS-RDS, iar reparațiile și renovarea s-au făcut din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 123.000 de lei).
 
Odată cu această investiție se completează imaginea de cinci stele a Spitalului Filantropia Craiova, instituție pe care am reușit să o aducem și să o menținem la un standard ridicat, prin implicare permanentă. În ultimii ani, Spitalul Filantropia a beneficiat de investiții majore printre care construcția unui corp de clădire nou (sediul din Sărari) – clinicile Medicală I, II, III și Fizioterapie, renovarea și dotarea secției de Maternitate, Neonatologie, Blocul Operator, Clinica Medicală II, Pediatria, Hematologia, și o cșădire nouă ce adăpostește un RMN. De asemenea, din fonduri europene se renovează Ambulatoriul care este în curs de finalizare.
 
Primarul Lia Olguța Vasilescu împreună cu dl Constantin Mogoșanu, consilier onorific al primarului pe probleme de sănătate și cu directorul Spitalului Filantropia, Liviu Radu, au analizat tema de proiectare pentru Spitalul de Pediatrie Craiova, care a fost deja finalizată. Urmează ca, după aprobarea bugetului Craiovei pe anul 2021, sa se finalizeze și studiul de fezabilitate, astfel încat, in vară, să fie scoase la licitație proiectarea și execuția noului spital pentru copii.