• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Modernizarea cartierelor din Târgu-Jiu

Primăria Târgu-Jiu a început lucrări ample în cartierele municipiului, vizate fiind acele zone în care au fost modernizate deja utilitățile.

Se are în vedere reamenajarea unor cartiere precum cel din Plopilor, în alte zone sunt lucrări de refacere și intervenții pentru reparații, se refac alei și trotuare, se montează stâlpi noi de iluminat unde este necesar, crește și numărul locurilor de parcare acolo unde este posibil.
Totodată, lucrările de anvelopare a unor blocuri se apropie de sfârșit. Se muncește fără întrerupere și se depun în continuare dosare pentru anvelopare.
 
”Vă reamintesc faptul că, în acest moment, Ministerul Dezvoltării suportă 60% din valoarea lucrărilor, municipalitatea 30%, iar cetățenii nu mai trebuie să achite direct restul de 10 procente pentru că”acești bani sunt suportați tot de către Primăria Municipiului Târgu Jiu și vor fi recuperați ulterior, într-o perioadă de 5 ani, printr-o taxă de anvelopare. Cartiere întregi capătă un aspect nou, mult mai plăcut. Pregătim terenul pentru viitoarele reamenajări care vor schimba pentru totdeauna fața orașului nostru.” (Marcel Romanescu, primarul mun.Târgu-Jiu)