• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
 • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR - Asociaţia Municipiilor din România

  AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

Noutati


Întâlnirea primarilor din Zona Urbană Funcțională Suceava

Marți, 20 aprilie, a avut loc la Suceava, o întâlnire a primarilor din Zona Urbană Funcțională, care cuprinde localitățile Suceava, Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Salcea, Adâncata, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei, referitor la înființarea Asociației de dezvoltare intercomunitară pentru transport public la nivelul ZUF și realizarea studiului de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public.

La discuții au participat și reprezentanții firmei de consultanță de la București care realizează studiul de oportunitate pentru acest proiect și asigură consultanță juridică pentru înregistrarea acestei asociații de dezvoltare intercomunitară.

”Localitățile trebuie să stabilească lista de proiecte prioritare care să fie prinse în strategia integrată de dezvoltare urbană la nivelul zonei analizate, pe care ne dorim să o aprobăm in consiliul local în cursul lunii iunie 2021. Vom avea întâlniri periodice în acest sens pentru respectarea acestui termen.
Doamne ajută!” (Ion Lungu, primarul municipiului Suceava)