Este vorba despre 14 staţii standard de 7,2 kW şi 14 staţii rapide de 22 de kW, ce pot fi folosite gratuit de orice persoană fizică sau juridică, prin intermediul unui card eliberat gratuit de primărie, odată cu o legitimaţie pentru parcare gratuită.
”Din cele 28 de staţii de alimentare, 22 sunt funcţionale, pentru patru staţii urmează să fie semnat contractul de alimentare cu energie electrică, iar pentru două se aşteaptă încă soluţia tehnică pentru racordare. Conectorul este de tip 2 standard european, la care maşina trebuie să vină cu cablul. Staţiile de încărcare pot fi folosite de orice persoană privată sau instituţie publică fără costuri, după ce, în prealabil, a obţinut un card de încărcare. Cei care deţin astfel de maşini sunt aşteptaţi la primărie, la etajul 3, camera 32, pentru a obţine acest card”, a spus viceprimarul Sucevei, precizând că toţi utilizatorii cardurilor vor folosi gratuit aceste staţii de încărcare a maşinilor electrice în următorii cinci ani.
Potrivit lui Harşovschi, beneficiar al unui autoturism electric, consumul unei maşini electrice la suta de kilometri este de 12,6 kW, ceea ce înseamnă un cost de aproximativ 6 lei. El a precizat că, în municipiul Suceava, sunt doi deţinători de maşini electrice 100% şi 42 care au maşini hibride.
Prin acest proiect cu fonduri elveţiene, primăria a cumpărat zece biciclete electrice şi va mai achiziţiona 13 maşini şi cinci microbuze electrice. Totodată, municipalitatea va achiziţiona cu fonduri europene 40 de autobuze electrice pentru societatea de transport public local-TPL.