Skip to content

58 de intersecţii din Capitală vor fi integrate în sistemul de management al traficului

Astfel, a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi lucrărilor de modernizare şi integrare în sistemul BTMS a intersecţiilor semaforizate de pe arterele: Colentina, Camil Ressu – Theodor Pallady, 13 Septembrie – bd. Ghencea, Calea Griviţei – Bucureştii Noi, Giurgiului.Potrivit raportului de specialitate, valoarea investiţiei, conform devizelor şi indicatorilor tehnic-economici rezultaţi din documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţie, este de 56.511.510 lei cu TVA.

“Din totalul intersecţiilor semaforizate din Municipiul Bucureşti, de 451, în prezent sunt integrate în sistemul de management al traficului (BTMS) un număr de 216 intersecţii, iar prin acest proiect se vor integra încă 58 de intersecţii. (…) Prezentul proiect presupune pentru semaforizare soluţii care au influenţă majoră pentru siguranţa circulaţiei. Proiectele de modernizare semaforizări vor integra: terasament, refacere carosabil şi trotuare, semafoare, cămine şi instalaţii electrice, automate de dirijare a traficului echipate cu licenţe de integrare în sistemul BTMS, fibră optică pentru conectarea la Centrul de Control Trafic al Municipiului Bucureşti”, se arată în raportul de specialitate.

Totodată, consilierii municipali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Reabilitare sistem rutier şi realizare reţele edilitare pentru 68 de străzi din municipiul Bucureşti”.Printre aceste străzi se numără: Drum Arieş, str. Avionului, str. Bilciureşti, Drum Cavnic, Drum Costeşti, Drum Cristeşti, Drum Nisipoasa, str. Lonea, str. Ocna Sibiului.

“Având în vedere faptul că pe unele dintre aceste artere este necesar să se execute lucrări edilitare şi starea de degradare a sistemului rutier a avansat foarte mult, unele dintre aceste străzi fiind de pământ, se impune reabilitarea a 68 de străzi şi alei, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât şi al utilităţilor necesare unui trai decent”, se arată în raportul de specialitate. 

Sursa: www.administratie.ro