Skip to content

Domnul Dan Bobouțanu, desemnat „Primarul anului 2021” în județul Hunedoara

Primarul municipiului Hunedoara, dl. Dan Bobouțanu, a fost desemnat, pentru a doua oară „Primarul anului 2021”, primind o „Diplomă de Excelență” pentru activitatea deosebită adusă municipiului de pe Cerna.
Iată verbatimul declarației date de domnul Primar:
„Este o satisfacție personală când cineva, din presă, te apreciază. Până la urmă, aceasta este satisfacția muncii ca și primar, să primești apreciere din partea comunității. (…) Iată că, și anul trecut și anul acesta, ziarul dumneavoastră a scos în evidență lucrurile care s-au făcut bine de echipa din Hunedoara (…) Și colaboratorilor le-am spus, anul trecut, faptul că primarul este cel care semnează la final, dar munca este a lor. Nu este un premiu pentru mine, bănuiesc că, în primul rând, este un premiu pentru administrația locală din Hunedoara. Acest premiu simbolic, această diplomă pe care ne-ați acordat-o este, în primul rând, a Primăriei Hunedoara și a aparatului administrativ, a consilierilor locali de lângă mine. Nu este o muncă ușoară, dar să vină cineva din presă sau din societatea civilă și să spună, da, într-adevăr, se vede ce faceți înseamnă mult. În mod normal, anul acesta trebuie să se finalizeze marea majoritate a investițiilor. Deja, nici nu mai vorbim despre ceea ce se află în curs pentru că trebuie să-i surprindem plăcut pe cetățeni prin noile proiecte pe PNDL. Se discută mult despre acest Plan de Redresare și Reziliență – sunt venite și câteva axe unde sunt clare lucrurile, unde vom primi bani. Avem peste 40 de proiecte care sunt în pregătire. Vorbim despre aproximativ 80 de milioane de euro, atrași pe fonduri europene, bani care se regăsesc în buget și acum va fi peste, dublu, probabil”.
Primarul Dan Bobouțanu a mai spus că, strategia municipiului Hunedoara a fost gândită astfel încât până în 2023 să fie finalizate proiectele importante derulate, în prezent, în localitate:
„Este vorba despre cele mai mari proiecte, acelea de pietonale, piste de biciclete, achiziția de autobuze, noua autobază, proximitatea castelului cu pietonalele, parcul din centrul vechi, reabilitarea cursului râului Cerna, cu zona de promenada. Problema se complică, nu din cauza noastră, ca și administrație locală sau din cauza autorității centrale, ci din pricina acestui nenorocit de război pentru că, în momentul de față, toate prețurile o iau razna. La această oră, noi cunoaștem ce se întâmplă cu prețul combustibililor. De asemenea, vă dați seama că, în cascadă, vor urma prețuri foarte mari pentru BCA, polistiren, componente electrice și așa mai departe. Societăți comerciale care au semnat aceste contracte și unde se lucrează vor avea mari probleme dacă Guvernul României nu intervine de ieri, nu de mâine, în echilibrarea acestor prețuri. Zvonuri, mai degrabă, false decât reale – așa cum s-a demonstrat cu carburanții, dar, gândiți-vă, că vor urma din ce în ce mai multe zvonuri și trebuie să intervină Guvernul. Toate administrațiile locale din România vor avea probleme (…) Până la urmă, noi am gândit Hunedoara ca și casa noastră. Dacă dumneavoastră doriți să vă mutați într-o casă și doriți să o cumpărați, trebuie să fie „Wow!”, altfel nu o să investiți niciodată banii. Dacă orașul arată așa cum am spus, în momentul respectiv, o să înceapă lumea să gândească: Hai, să vin în Hunedoara că sunt imobiliare mai ieftine, să îmi aduc copilul la grădiniță sau la creșă că au și rezultate foarte bune la învățătură – se investește mult, într-adevăr, în educație și sănătate. Hai, să vin în Hunedoara că au un spital care se recomandă a fi cel mai bun din județ, în momentul de față. Aceasta este direcția în care încercăm să ducem lucrurile! Hai, să vin în Hunedoara să investesc, de ce nu?”
Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai valoroase monumente ale arhitecturii medievale din România și principalul punct de atracție al municipiului de pe Cerna, este restaurat -așa cum se știe, în cadrul unui amplu proiect pe fonduri europene, în valoare de cinci milioane de euro. Însă lucrurile nu se opresc aici. „Sunt deja patru proiecte la care se lucrează. Deci, va fi acel parc medieval. În continuare, ideea de a face un parc medieval în spatele castelului nu a fost pierdută. Va fi parcul muzeului țăranului din pădurănime, curtea interioară toată reabilitată și, totodată, continuarea lucrărilor la castel ce nu au fost făcute acum. Noi suntem pregătiți, așteptăm să începem să depunem proiectele. Sunt foarte mulți turiști și, eu cred că, acum vor fi și mai mulți. Ne adaptăm. Ne-am adaptat și în pandemie”, a explicat primarul Dan Bobouțanu.