Skip to content

Întâlnire privind instrumentele de finanțare în regim de parteneriat public și privat pentru planurile investiționale ale municipalităților din România

Astăzi, 17 septembrie 2024, a avut loc la Guvernul României pe tema  instrumentelor de finanțare în regim de parteneriat public și privat (PPP) pentru planurile investiționale ale municipalităților din România.

În cadrul întâlnirii s-a discutat asupra:

– Aplicarea mecanismului de PPP pentru îmbunătățirea infrastructurii municipale din România;

– Oportunitățile PPP pentru locuințele sociale;

– Legii nr. 7 din 5 ianuarie 2024 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat.

Această întâlnire a fost facilitată de domnul Mihai PRECUP, Secretar de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României, alături de reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Autorității de Supraveghere Financiară.

Asociația Municipiilor din România a fost reprezentată de domnul Constantin MITACHE, Director General al AMR, alături de aparatul tehnic.

La întâlnire au participat și reprezentanți ai municipiilor Alba Iulia, Alexandria, Buzău, București, Cluj-Napoca, Craiova, Focșani, Galați, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Sector 2, Sfântu Gheorghe și Pitești, din domeniul achizițiilor/investițiilor publice (Secretari Generali, Directori achiziții/investiții, Directori juridici, Șefi serviciu achiziții/investiții/licitații, consilieri).