Skip to content

Grup de lucru pentru realizarea unei propuneri legislative care va încuraja investiția în sistemul profesional dual

Astăzi, 25 august 2021, AMR a participat la Grupul de lucru pentru realizarea unei propuneri legislative care va încuraja investiția în sistemul profesional dual, inițiat de coaliția VoHub – coaliția pentru promovarea învățământului profesional dual în România. Întâlnirea s-a desfășurat în format hibrid, atât la Senatul României, cât și în regim de teleconferință.

Parte din acest grup de lucru sunt instituțiile abilitate din administrația publică locală și centrală, reprezentanți ai sindicatelor, reprezentanți ai patronatelor, organizațiile neguvernamentale cu experiență în domeniu, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, toți partenerii sociali și reprezentanți ai elevilor, unitățile de învățământ și instituții relevante, care au avut proiecte și rezultate concrete în domeniu dezvoltării și promovarii învățământului dual din România.

Grupul de lucru va contribui la crearea unui act normativ sau pachet de acte normative care să reglementeze învățământul profesional dual (IPD) la nivel național și se va întâlni în sesiuni ce vor fi organizate periodic.