Conferința internațională de politici publice din cadrul Forumului Orașelor Verzi a ajuns la final

Municipiul Brașov a pus România pe harta conferințelor de mediu din Europa. Trei zile de exemple de bună practică, soluții, studii de caz, oportunități de finanțare pentru ca orașele din România să devină mai prietenoase cu mediul.
Toate acestea s-au discutat în cadrul “Conferinței internaționale de politici publice (9-11 septembrie) “ desfășurată în cadrul Forumului Orașelor Verzi organizat de Primăria Municipiului Brașov în perioada 6-12 septembrie.
Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul Patronaj al Președintelui României și cu sprijinul Asociației Municipiilor din România și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Temele abordate pe parcursul celor trei zile au vizat mai multe domenii care au ca scop o ,,înverzire” a orașelor: Mobilitate și transport alternativ, Eficientizarea energetică a clădirilor publice, cu studiu de caz pe clădirile în care funcționează unitățile de învățământ, Managementul Deșeurilor, Gestionarea spațiilor verzi și reconversia urbană, Calitatea aerului, Oportunități de finanțare nerambursabilă prin Green Deal și alte mecanisme.
La eveniment au participat peste 200 de reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale din România, dar și ambasadori, reprezentanți ai organizațiilor de mediu și ai companiilor care derulează proiecte în domeniul protecției mediului.