Skip to content

Municipiul Oradea a câștigat Premiul Juriului în competiția Destinatia Anului 2021

Municipiul Oradea a câștigat Premiul Juriului în competiția Destinatia Anului 2021, fiind una dintre cele 6 finaliste alături de Delta Dunării, Brăila, Iași, Țara Maramureșului, Oradea si Banatul Montan.
Scopul acestei competiții a fost ca românii să călătorească la noi in țară, să se bucure de diversitatea și bogăția turistică a ținuturilor și orașelor românești, stimulând în același timp și implicarea comunităților locale în a-și promova zona. Încă din faza nominalizărilor s-a putut vedea interesul mare al românilor: 18.000 de nominalizări pentru mai mult de 150 de destinații, ceea ce dintr-o dată ne arată o hartă foarte bogată a atracțiilor turistice din Romania.
Departajarea a constat în trimiterea a două echipe de Exploratori, ghizii internaționali de la Romanian Thrills si vloggerii de la Valize Vesele însoțiți de echipe de filmare pentru a surprinde esența fiecărei destinații într-o emisiune de promovare difuzate de Prima TV.
Astfel, românii au putut vota destinația preferata pe www.destinatiaanului.ro . Peste jumatate de milion de romani au interacționat online cu paginile Destinația Anului.
Juriul a acordat la rândul sau un punctaj bazat pe 3 criterii: diversitate turistică, implicare locală și forța brandului. Pe aceste criterii juriul a acordat cel mai mare punctaj municipiului Oradea, o destinație-exemplu de bune practici in management si implicare locală.