Participarea Directorului General al AMR la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență

Ieri, 24 octombrie 2022, dl. Constantin Mitache, Directorul General al Asociației Municipiilor din România, a participat la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, desfășurată la sediul Guvernului.
 
Ședința a fost prezidată de Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă și a vizat aprobarea Comisiei Europene privind prima cerere de plată prin PNRR, de 2.6 miliarde de euro, bani care se adaugă la suma deja existentă de 4 miliarde de euro din suma prefinanțată. De asemenea, s-a pus în discuție și înaintarea celei de-a doua cereri care urmează să fie transmisă până la finele acestei luni, cu o valoare totală de de 3.2 miliarde de euro. Aceasta vizează a 51 de jaloane și ținte aferente trimestrului I 2022 și trimestrului al II-lea al anului în curs.
 
Domnul Nicolae Ciucă a precizat că este nevoie ca, așa cum s-a decis la nivelul Comitetului interministerial, să fie puse împreună toate proiectele pe care le are în administrare fiecare minister, pentru a reuși o transparență și o claritate în ceea ce înseamnă gestionarea acestor programe și pentru ca datele și informațiile să poată ajunge la cetățeni și la administrațiile teritoriale.