Skip to content

Comunicat de presa

Agenda misiunii a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin misiunile noastre diplomatice din țările de reședință, precum și cu contribuția ambasadelor acreditate la București, după cum urmează:

1. Tokyo, 30 martie – 4 aprilie: întâlniri cu reprezentanți din cadrul Autorității Metropolitane Tokyo și Districtul Minato, întrevedere cu Ambasadorul Viorel Isticioaia Budura, șeful Delegației U.E. la Tokyo, întâlniri cu oficiali ai Municipiului Yokohama și ai orașului Musashino, întrevedere cu reprezentanții Diviziei de Cooperare și Parteneriate Locale din Ministerul Afacerilor Externe, cu reprezentanți ai asociațiilor de prietenie româno – nipone și mediul de afaceri;

2. Seul, 5 – 9 aprilie: întâlnire cu Guvernatorii Provinciilor Gangwon – do și Gyeonggi – do, precum și cu Vice – Guvernatorul Metropolei Seul, cu alți oficiali din provinciile menționate, cu directorii departamentelor de cooperare internațională; tururi de documentare la obiective de interes pentru gestionarea problematicilor legate de administrația locală (Transport Operation and Information Center și Yeongdeungpo Advanced Water Purification Center, Seul) cu reprezentanți ai mediului de afaceri, precum și un tur de documentare la Startup Campus Gyeonggi – do;

3. Beijing, 10 – 14 aprilie: întâlnire cu factori de decizie din cadrul Asociației de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea și cu oficiali din Guvernul R.P. Chineze, Primăria Beijing și Mi Yun, întâlnire cu reprezentanții Asociației antreprenorilor chinezi din România și cu Asociația de prietenie China – România, precum și o întrevedere de lucru cu liderii Huawei Beijing Institute.

In delegația oficială vor fi reprezentate municipiile: Alba Iulia, Bistriţa , Buzău, Călăraşi, Constanţa, Deva, Focşani, Petroşani, Sectorul 1, Satu Mare, Sectorul 3, Slobozia şi Râmnicu Valcea.