Skip to content

Patinoar artificial acoperit, inaugurat la Sfantu Gheorghe

Este un moment istoric, Sfântu Gheorghe are, în sfârşit, un teren de hochei acoperit (…) Între 1977 şi 2003 Sfântu Gheorghe a avut o echipă profesionistă de hochei, dar, din păcate, în urma privatizărilor, patinoarul a fost închis, iar echipa a fost desfiinţată (…) Practic, astăzi putem vorbi despre relansarea hocheiului pe gheaţă la Sfântu Gheorghe şi la reaşezarea oraşului pe harta de hochei a României (…) Sunt convins că vom avea rezultate foarte bune şi nu e un secret că ne dorim ca în anii următori să organizăm aici, la Sfântu Gheorghe, un campionat mondial pentru tineret (…) şi sunt sigur că atunci vom avea şi noi reprezentanţi în echipa naţională“, a spus primarul Antal Arpad, la finalul ceremoniei de deschidere.

La festivitate a fost prezent, printre alţi invitaţi, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a intrat cu patinele pe gheaţă pentru a oferi câteva daruri celor mai mici componenţi ai echipei locale de hochei. Patinoarul artificial a fost construit de Fundaţia Mens Sana din Miercurea Ciuc pentru “Academia de hochei pe gheaţă din ţinutul secuiesc”, cu sprijinul Guvernului Ungariei. Acesta are 1800 de metri pătraţi, respectiv 60 lungime şi 30 lăţime, este acoperit cu un balon presostatic şi va putea fi folosit atât pentru antrenamente, cât şi pentru competiţii sportive. Autorităţile locale au anunţat că săptămâna viitoare vor începe cursurile de patinaj pentru copiii de grădiniţă aflaţi în grupa mare, precum şi pentru cei din clasele pregătitoare şi clasele I, în cadrul programului “Iniţiere în sport”, lansat anul trecut de Primăria Sfântu Gheorghe. De asemenea, în curând patinoarul va putea fi frecventat şi de publicul larg. Noul patinoar se află în vecinătatea arenei sportive cu 3.000 de locuri din Sfântu Gheorghe, inaugurată anul trecut, construită cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii.

Acesta este cel de-al doilea patinoar artificial acoperit din judeţul Covasna, cel din municipiul Târgu Secuiesc, construit tot cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii, fiind finalizat la sfârşitul anului trecut.