Skip to content

Primăria Cluj-Napoca simplifică birocraţia şi trimite documentele fiscale prin e-mail

“Primăria simplifică birocraţia în materia documentelor fiscale. Peste 30 de documente fiscale vor putea fi comunicate cetăţenilor prin e-mail, aceştia economisind timp şi resurse financiare. Primăria Cluj-Napoca elimină comunicarea prin poştă a actelor fiscale, pentru cei care doresc acest lucru”, a anunţat primarul Emil Boc pe contul său de socializare.

Proiectul va fi supus votului consilierilor locali în prima lor şedinţă.

“Până acum, clujenii întâmpinau situaţii de a fi nevoiţi să meargă personal la poştă, cu avize tipărite, pentru a putea primi comunicările legale ale Direcţiei de Taxe şi Impozite. De multe ori avizele nu se mai găseau, ajungeau târziu sau programul ghişeelor poştale era dificil de respectat. Prin această nouă măsură legislativă de la nivel local, astfel de situaţii pot fi eliminate, alegând trecerea la comunicare digitală, fără documente tipărite. Clujenii vor putea opta pentru comunicarea strict prin e-mail a actelor fiscale emise de Direcţia de Taxe şi Impozite, economisind astfel timp semnificativ şi îmbunătăţind comunicarea dintre Primărie şi Cetăţean. Procedura pentru a beneficia de această opţiune este simplă: cetăţeanul depune o singură dată o cerere în scris la registratură sau la primăriile de cartier, care să aibă semnătura sa olografă, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primărie”, menţionează edilul.

Potrivit acestuia, actele administrative fiscale, actele de executare şi alte acte emise de organul fiscal local comunicate prin mijloace electronice de transmitere la distanţă sunt valabile şi opozabile contribuabililor sau terţilor fără semnătura olografă şi ştampila conducătorului organului fiscal, însă vor purta semnătura electronică extinsă bazată pe un certificat calificat al organului fiscal local.