Skip to content

Primaria Bucuresti achizitioneaza 106 ambulante

Primarul General, Gabriela Firea: „În urma finalizării, în data de 18 iulie 2018, a procedurii de achiziție, semnăm azi contractele de livrare pentru cele 106 ambulanțe pe care Primăria Capitalei le va pune la dispoziția Serviciului de Ambulanță București Ilfov, în sistem de comodat.

Este vorba de 89 ambulanțe tip B, de urgență și 17 ambulanțe tip C – Echipaj de urgență cu medic/Terapie intensivă mobilă, toate fiind marca Volkswagen. Contractul a fost atribuit companiei Deltamed SRL.

Valoarea totală a contractului este de 8,7 milioane de euro, 4,6 milioane de euro din aceasta suma provenind din dividendele pe care le primeste Primaria Capitalei din contractul cu Apanova, restul banilor fiind suportati din bugetul propriu al Municipiului Bucuresti.

“ Considerăm că această sumă nu este o cheltuială, ci o investiție vitală pentru sănătatea bucureștenilor”.Primarul General, Gabriela Firea a mai adaugat: „Respectivele ambulanțe urmează să asigure atât creșterea numărului de autosanitare cât și posibilitatea înlocuirii mașinilor vechi, această operațiune asigurând creșterea capacității de intervenție a SABIF, instituție care chiar dacă nu se află în subordinea Primăriei, se află în slujba locuitorilor Municipiului București.

Ambulanțele vor fi livrate în termen de maxim 1 an de la data semnării contractelor, mai precis până la sfârșitul lunii februarie 2019 vor fi livrate minim 62 de ambulanțe tip B și 12 ambulanțe tip C, până la sfârșitul lunii mai 2019 urmand să mai fie livrate un minim de 13 ambulanțe tip B și minim 2 ambulanțe tip C. Până la finalul lunii iulie 2019 va fi livrată și diferența de 14 ambulanțe tip B și 3 ambulanțe tip C. Cele 106 ambulante achizitionate vor fi puse la dispozitia SABIF, pe baza unui contract de comodat, insa raman in proprietatea Primariei Municipiului Bucuresti”. Noile ambulante sunt dotate la standarde europene

De asemenea, Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat ca in momentul de față, SABIF are în dotare 108 ambulanțe de urgență din care 22 tip C și 86 tip B. Din totalul de 108 ambulanțe, un număr de 68 au durata legală de folosință depășită, ceea ce presupune costuri de exploatare nesustenabile în raport cu bugetul alocat și consum suplimentar de timp, care este un element vital în medicina de urgență. Ultima achiziție de ambulanțe, la nivelul Ministerului Sănătății, a fost efectuată în urmă cu 3 ani, ocazie în care SABIF a primit doar o ambulanță.

Operatorul economic va instrui personalul care va deservi ambulanțele privitor la modul de exploatare în condiții optime de securitate în circulație și confort pentru viitorii pacienți.

La randul sau, directorul Deltamed, Cristian Stanca, a declarat ca ambulantele care vor fi livrate catre Primaria Capitalei vor fi conforme standardelor europene si si-a exprimat speranta ca si celelalte autoritati locale vor prelua modelul Primariei Capitalei si vor face demersuri pentru achizitionarea de ambulante sau echipamente medicale destinate salvarii cetatenilor Romaniei.

Alice Grasu: „80% din ambulantele SABIF ar trebui casate”. Directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIF): „Suntem fericiti ca traim momentul in care autoritatile locale se implica si rezolva problemele comunitatii. Dupa cum stiti, 80% din parcul auto al SABIF este depasit, o mare parte din ambulante fiind vechi, cu durata de folosinta indeplinita. Cu ajutorul acestor noi ambulante vom suplimenta capacitatea de interventie si le vom inlocui pe cele care nu mai fac fata cerintelor. Este un moment foarte important pentru SABIF, mai ales ca acum trei zile, Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a implinit 112 ani, fiind cel mai vechi serviciu de ambulanta din Romania.

In cadrul evenimentului, Primarul General, Gabriela Firea, a mai declarat ca Primaria Capitalei a achizitionat o autoutilitara care va fi utilizata de DSP Bucuresti: ” Tot astazi s-a finalizat si procedura de achizitie a unei autoutilitare izoterme, dedicata transportului vaccinurilor pe raza Municipiului Bucuresti. Aceasta masina, va fi data in sistem de comodat Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, este destinata transportului vaccinurilor catre cabinetele medicilor de familie. Autoutilitara va fi livrata in luna septembrie a acestui an. Am luat aceasta decizie la solicitarea medicilor de familiei din Bucuresti, care au facut aceasta solicitare Primariei Capitalei „.