Skip to content

Galați City App – platformă modernă de promovare și interacțiune cu cetățenii

Aplicația mobilă Galați City App, care poate fi descărcată și instalată de către toți utilizatorii Android și iOS, de pe platformele Google Play și App Store, promovează cele mai importante obiective turistice ale orașului și le oferă turiștilor și locuitorilor de la malul Dunării informații despre instituții de cultură, muzee, teatre, locuri de cazare, restaurante, pub-uri, zone de agrement, dar și despre evenimentele organizate în oraș de către autorități sau operatori din mediul privat. Cu ajutorul aplicației, gălățenii și turiștii vor putea consulta astfel agenda evenimentelor cu un singur click, de pe smartphone.

Din dorința de a facilita comunicarea cu cetățenii, Primăria municipiului Galați a optat pentru inserarea în aplicație a unui modul intitulat „Raportări și incidente”. Astfel, gălățenii pot trimite sesizările și recomandările lor (însoțite chiar și de fotografii) direct către instituție. Pentru a asigura operativitatea modulului, raportările se vor putea efectua prin autentificare pe baza adresei de e-mail și a numărului de telefon. Astfel, Galați City App devine primul ghid turistic digital și platformă interactivă pentru cetățeni a celui mai mare port fluvial de pe Dunăre.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: ”Este încă un pas important pe care îl facem pentru digitalizarea orașului. Îmi doresc ca municipiul Galați să devină, în viitorul apropiat, un smart city, de care să fim toți mândri. În ultima perioadă, am luat mai multe măsuri pentru reducerea birocrației și facilitarea accesului cetățenilor la servicii publice de calitate. În luna octombrie, am lansat o platformă on-line care simplifică procedurile pentru obținerea certificatului de urbanism. Astfel, gălățenii, întreprinzătorii și potențialii investitori nu mai sunt nevoiți să piardă timp la ghișeele instituției pentru depunerea documentelor necesare eliberării certificatului. Tot în acest an, municipalitatea a implementat un sistem electronic prin care cetățenii se pot programa on-line pentru eliberarea actelor de identitate. Strategia noastră pentru digitalizarea orașului nu se oprește aici. În curând, vom lansa și alte proiecte menite să reducă birocrația și să îmbunătățească interacțiunea cu cetățeanul și mediul de afaceri”.

Galați City App este construită pe platforma Eventya, startup-ul românesc cu același nume care s-a dedicat implementării unui sistem flexibil de comunicare între autorități, organizații și comunitățile lor.

La doar câteva ore de la lansare, aplicația Galați City App avea peste 500 de utilizatori.