Skip to content

Conferința SET-PLAN & ENVE


În deschiderea evenimentului, care are loc la Universitatea Politehnica, lideri politici romani și europeni , reprezentanți ai autorităților locale și ai mediului universitar vor discuta despre nevoia imediată de implicare a cetățenilor, orașelor și regiunilor în aplicarea strategiei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon până în 2050. 
Vor lua cuvântul Dominique Ristori, Director General, Direcția Energie din cadrul Comisiei Europene, Karl-Heinz Lambertz, Președintele Comitetului European al Regiunilor, Robert Negoiță, Președintele Asociației Municipiilor din România, Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București, Doru Vișan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei.

În Prima sesiune de comunicări vor fi prezentate Ecosisteme de succes în orașe, regiuni și insule care asigură o Europă neutră din punct de vedere climatic. În a doua sesiune se va discuta despre misiunea UE de a investi în orașe inteligente. Participanții, primari, cercetători științifici și experți vor prezenta noile tehnologii inteligente de producere a energiei curate, modalitățile de finanțare a proiectelor si vor arăta că autoritățile locale și comunitățile au un rol central în aplicarea formulelor inovatoare. 

Conferinta este organizată de Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, Asociația Municipiilor din Romania, Ministerul Energiei și Universitatea Politehnica București.