Skip to content

Primăria Sectorului 4 construiește cel mai mare spital de stomatologie

Noul ansamblu destinat serviciilor medicale și sociale va fi amenajat pe terenul de 5.000 de metri pătrați pe care a funcționat fostul sediu al SC ADP 4 de pe Șoseaua Olteniței nr. 9, chiar lângă parcarea publică de 240 de locuri, recent inaugurată.

”Unul dintre proiectele mele de suflet devine realitate! Înregistrăm o premieră de care românii aveau nevoie de foarte mult timp. Practic discutăm despre primul spital universitar cu profil de medicină dentară din România și la nivel de București de prima construcție de la zero, prima investiție publică ce s-a derulat în acest oraș și se derulează în ultimii 30 de ani. Ne dorim ca sectorul 4 să devină un pol de referință al învățământului românesc, al învățământului universitar”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Clădirea, cu un regim de înălțime de P+2, va avea 65 de cabinete stomatologice, pentru adulți și copii ( pentru care vor fi configurate zone cu design și dotări specifice), săli speciale pentru intervenții chirurgicale complexe, săli de tratament, cu dotări de ultimă generație, săli de așteptare, farmacie. Totodată, curtea în care va funcționa noul spital va fi amenajată cu spații verzi și cu mobilier urban, iar lucrările și întreținerea acestora vor fi asigurate de angajații S.C ADP 4.

”Costul construcției este de 19 milioane de lei plus TVA, iar costul dotărilor este de 16 milioane de lei plus TVA. Dotarea acestei unități medicale va reveni sectorului 4 și va face obiectul unui credit de la Banca Europeană de Investiții ce va fi disponibil începând cu anul 2021”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Mai mult, potrivit edilului Sectorului 4, pe lângă funcționalitatea medicală, noul ansamblu va avea și o componentă educațională. Astfel, urmare a unei investiții de două milioane de euro, în aceeași clădire va fi constuit și un amfiteatru pentru studenții, rezidenții și doctoranzii Facultății de Stomatologie UMF ”Carol Davila”.

Amenajat pe o suprafață de 2.000 de mp, acesta va pune la dispoziția studenților și cadrelor didactice, spații moderne, dotate corespunzător pentru studiu și practică.

Cât privește clădirea spitalului, finanțarea lucrărilor va fi asigurată de Compania Națională de Investiții, grație unei asocieri cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.