Skip to content

Târgul de Crăciun din Sibiu-lăudat de cotidianul american The New York Times

În 2007, când Sibiul a devenit Capitală Culturală a Europei s-a investit masiv în restaurarea zonei centrale și au fost implementate programe culturale pentru a menține statutul internațional. Astfel Târgul de Crăciun a devenit parte din oferta culturală, iar de atunci a devenit din ce în ce mai interesant. „Numărul vizitatorilor din Sibiu a crescut la mai bine de 406.000 în 2018 de la 180.000 în 2007, potrivit datelor Primăriei Sibiu”, scrie Palko.

 „Orașul Sibiu, cunoscut sașilor sub numele de «Hermannstadt», arată și are atmosfera unui oraș German. Vizatorii ar putea fi surprinși să întâlnească vorbitori nativi de Germană în magazine, restaurante și muzee. Sașii sunt proeminenți chiar și în conducerea orașului, incluzând unul dintre cele mai notabile exemple, Klaus Iohannis, care a fost primarul Sibiului mai bine de 14 ani, înainte de a fi ales ca Președinte al României”, notează jurnalistul.

Sursa: http://www.turnulsfatului.ro/

Aricolul poate fi citit la adresa: https://www.nytimes.com/2019/12/21/travel/christmas-market-sibiu-transylvania-romania.html