Skip to content

Un Centru de excelenţă al handbalului feminin va funcționa la Sfântu Gheorghe

Concret, începând cu sezonul viitor, 2020-2021, fete din trei grupe de vârstă (13-14 ani, 15-16 ani şi 17-18 ani) din mai multe judeţe din ţară, care vor fi selecţionate în acest sens, se vor pregăti la Sfântu Gheorghe pentru marea performanţă.

„Acest Centru va da un alt orizont al handbalului din Sfântu Gheorghe şi sunt convins că într-un viitor nu foarte îndepărtat, multe dintre tinerele care se vor pregăti aici se vor îndrăgosti de oraşul dvs. şi vor alcătui o echipă competitivă”, a mai spus Alexandru Dedu.

„Vreau să îi mulţumesc domnului Sorin Popică, şeful secţiei de handbal din cadrul Sepsi-SIC, că am pornit pe acest drum al handbalului feminin în oraş. Întotdeauna am spus că se pot face lucruri extraordinare dacă sunt oameni care cred în aceste proiecte. Dacă avem un om, dacă avem un antrenor, un jucător, dacă avem un „nebun” care crede în aşa ceva, atunci se pot realiza lucruri mari. Persoana care a pus bazele în cadrul clubului nostru a fost domnul Popică”, a declarat primarul Antal Árpád.

„Noi am găsit persoanele care vor să facă parte din această familie, am găsit un suport financiar şi moral din partea tuturor celor care ne sprijină şi astfel vrem să mergem înainte şi cu toate sporturile care  fac parte din clubul nostru să ajungem cât mai sus şi cred că avem perspectivă şi suport să ajungem cu toţii acolo unde ne dorim”, a spus la rândul său directorul executiv al Sepsi-SIC, Rusz István.

Bugetul estimativ al Centrului în primul an de funcţionare este de 3,17 milioane de lei, din care Municipiul Sfântu Gheorghe prin Sepsi-SIC va aloca 970 de mii de lei, restul sumei fiind asigurată de Ministerul Educaţiei prin Clubul Sportiv Şcolar Sfântu Gheorghe şi Ministerul Tineretului şi Sportului prin Federaţia Română de Handbal.