Skip to content

Emil Boc a participat la „Green and Digital Transition. The Role of Regions and Cities” – eveniment al CE și CoR

Am subliniat în acest context abordarea Clujului și proiectele de interes în ceea ce privește procesul educațional pe tot parcursul vieții. Printre acestea, clusterul de educație C-EDU, primul de acest tip în România, fondat în parteneriat cu Consiliul Județean, universitățile clujene, școli și alte instituții, este un instrument colaborativ de lucru prin care avantajele competitive ale Clujului pot fi folosite pentru a crește calitatea actului educațional, accesul la educație și alți indicatori cheie pentru învățare.

De asemenea, am subliniat importanța investiției în profesori pentru prezentul elevilor și slujbele viitorului. La Cluj-Napoca, 20% din taxele și impozitele locale plătite de clujeni merg către sistemul educațional. Voi susține întotdeauna că investițiile în educație sunt cele mai bune și sigure investiții, pentru că sunt protejate de grija falimentului.
Am prezentat educația ca declanșator al schimbării ecosistemelor locale către o economie mai ecologică, digitală, bazată pe cunoaștere. La Cluj, urmând abordarea „eco not ego”, avem cadrul pentru dezvoltarea de proiecte inovatoare din domeniul educației, adaptate erei digitale și provocărilor acestui secol.
La acest panel au participat:
Dl Ralph Burghart, Primar pentru educație, tineret, afaceri sociale, cultură și sport în orașul Chemnitz, Germania
Dna Päivi Korhonen, Director de comunicare și marketing la OMNIA, Autoritatea comună pentru educație din regiunea Espoo, Finlanda
Moderator – Dna Sandra Parthie, Expert de la Institutul Economic German