Skip to content

Dialog local online pe tema “Noua normalitate în viața orașelor” – miercuri, 10 februarie

Cu o demografie unică în Europa, un mediu colaborativ (autorități locale, întreprinderi, universități, implicare activă a cetățenilor) Cluj-Napoca a devenit un bun model al modului în care Uniunea Europeană poate avea un impact asupra dezvoltării comunităților locale și regionale.

Inovarea este un factor-cheie în dezvoltarea economiei locale, iar UE poate, în mod direct, să dezvolte comunități din această perspectivă, oferindu-le posibilitatea de a utiliza resursele locale în mod eficient, de a produce valoare adăugată pieței, creând modele care pot fi reproduse în alte orașe și regiuni ale Uniunii Europene.

Perturbările provocate de pandemia de COVID-19 au afectat cetățenii pe atât multe niveluri, iar provocările sunt departe de a se fi terminat. Instrumentele de reziliență sunt necesare mai mult ca niciodată și una dintre cele mai puternice lecții de învățat este că problemele globale nu pot fi rezolvate prin închiderea frontierelor sau prin eliminarea responsabilităților locale. Importanța ambelor acțiuni – la nivel local, într-un mod european colaborativ, este acum evidentă pentru toți. Ceea ce mai trebuie dezvoltat și abordat este modul în care putem acționa la nivel local și putem lăsa un impact la nivel global pentru a combate provocările și pentru a da “noii normalităţi” un înțeles bun.


Agenda evenimentului:

16.00-16.30 Înregistrarea participantilor 

16.00-16.10 Prezentarea contextului evenimentului 

16.00-16.15 Un scurt film despre Cluj-Napoca, prezentat în timpul participării, la începutul evenimentului.

16.15-17.15 Dialog cu: Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, și Markku Markkula – membru al Comitetului European al Regiunilor (Comisia SEDEC și Comisia ENVE), președintele regiunii Helsinki și președintele Consiliului orașului Espoo

17.15 -17.30 Întrebări și răspunsuri de la participanți și mesajele via Facebook moderate de Dan Cărbunaru

17.30 – 18.00 Concluzii

 

Moderatorul evenimentului va fi Dan Cărbunaru, directorul CaleaEuropeană.ro, care va prezenta tema dezbaterii axate pe utilizarea inovării și rezilienței pentru a aborda impactul COVID-19 asupra economiei locale a orașelor.

Evenimentul va începe la ora 16:00 și va fi transmis live pe www.caleaeuropeana.ro, pe pagina de Facebook Calea Europeană, pe pagina de Facebook a Centrului de Inovare și Imaginație Civică, pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Puteți participa la eveniment accesând următorul link: https://euconf-eu.zoom.us/j/96372855919?pwd=RUg2bUdkdGI1eE5OWFVrQS9NL1dJQT09 (Meeting ID: 963 7285 5919; Passcode: 754500)

 

Sursa: https://www.caleaeuropeana.ro/