Skip to content

Baia Mare – unitate medicală la cele mai înalte standarde

„A fost un efort ieșit din comun din partea tuturor: a medicilor implicați, a constructorilor, a angajaților din zona medicală și administrativă a spitalului. Nu în ultimul rând, a fost un efort financiar considerabil, însă am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil și firesc în această perioadă dificilă. Avem acum secție de terapie intensivă, dar și sală de operații, inclusiv pentru cezariene și alte secții necesare pentru tratarea pacienților cu diverse afecțiuni, dar care sunt infectați cu acest virus, Baia Mare fiind un punct strategic în lupta împotriva noului Coronavirus.
Investim 10 milioane de Euro pentru extinderea și modernizarea acestui spital!” (Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare)
 
Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea (TBC) urmează să fie extins şi modernizat din fonduri europene și din contribuția Municipiului Baia Mare, investiția ridicându-se la aproximativ 10 milioane de Euro.
 
„Reabilităm din temelii întregul spital, construim un nou corp de clădire cu demisol, parter şi patru etaje, care va avea o suprafaţă totală de 1.700 de metri pătraţi. Avem în vedere extinderea ambulatoriului de specialitate din spitalul TBC care va oferi spaţiu de lucru unor noi specializări: alergologie, cardiologie şi boli de nutriţie, spitalizare de zi. Ne dorim ca tot ceea ce înseamnă sistem sanitar din municipiul Baia Mare să aibă standarde unitare, să existe o colaborare clară, definită, între toate unitățile medicale din acest județ și eu cred că vom putea, o dată cu această reabilitare, să atingem standarde dintre cele mai înalte. Tot ce ține de sănătate este prioritar pentru mine, așa cum este prioritar pentru întreaga comunitate pentru că poți să ai orice, dacă nu ai sănătate.” (Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare)