Skip to content

Dezbatere publică pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, 2021–2030

 Dezbaterea va fi transmisă în direct pe pagina oficială de Facebook ”Municipiul Alba Iulia”

Punctăm câteva dintre temele aflate pe agenda dezbaterii: clădiri cu consum energetic aproape egal cu zero – nZEB; surse regenerabile de energie; mobilitate electrică; renovare majoră a clădirilor publice; economie circulară; surse de finanțare nerambursabilă.
Specialiști invitați în cadrul dezbaterii: cadre universitare de la facultăți de profil din Alba Iulia și Cluj Napoca, auditori energetici, arhitecți, reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Arhitecților etc.
Echipa Primăriei va prezenta și exemple concrete de proiecte, aflate în derulare, care au componentă „verde“, precum cele în domeniul eficienței energetice: iluminat public și mobilitate urbană durabilă, toate finanțate prin POR 2014-2020.
 
Despre SIDU și proiect
Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Alba Iulia, pentru perioada 2021-2030, va fi actualizată prin proiect în acord cu cele 5 noi priorități europene: O Europă mai inteligentă; O Europă mai verde, fără emisii de carbon; O Europă conectată; O Europă mai socială; O Europă mai apropiată de cetățenii săi, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local și a dezvoltării urbane durabile în UE.
Prin proiect a fost pus în practică și procesul de bugetare participativă, ca formă de implicare directă a cetățenilor în procesul de decizie a modului în care sunt cheltuiți banii publici în raport cu nevoile comunităților din care fac parte.