Skip to content

Proiectul: ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI ȘI CALITĂȚII SERVICIILOR PENTRU CETĂȚENI – O ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ TRANSPARENTĂ ȘI RESPONSABILĂ

    În perioada 18-21 aprilie 2021, are loc în municipiul Botoșani prima sesiune de formare dintr-o serie de 41 sesiuni județene planificate în cadrul proiectului, aflate în responsabilitatea AMR, activități dedicate aleșilor locali, funcționarilor publici și consilierilor de etică din municipiile Botoșani și Dorohoi.
   Luni, 19 aprilie 2021, dl. Cosmin Ionuț Andrei – Primarul Municipiului Botoșani a adresat participanților un cuvânt de bun venit și a exprimat interesul față de cele patru tematici integritate, transparență decizională, incompatibilități și conflict de interese. Totodată, domnul primar a confirmat susținerea activităților proiectului pe parcursul desfășurării acestuia.
   Doamna formator Cristina Burchea de la Primăria Municipiului Sibiu a susținut prezentări, în colaborare cu domnul Adrian Moraru, expert pe transparență din echipa de proiect AMR, care a intervenit cu noțiuni generale și exemple aplicate la nivelul administrației publice pe subiectele specifice proiectului.
    Urmare sesiunilor de formare reprezentanții municipiilor participante vor avea posibilitatea de diseminare a informațiilor dobândite, la nivelul primăriei și al Consiliului Local pe care le reprezintă.

Notă: AMR are în organizare în perioada aprilie-octombrie 2021 primele 20 de sesiuni de formare județene gratuite (din totalul de 41 sesiuni), planificate în scopul creșterii gradului de conștientizare a reprezentanților municipiilor cu privire la aspecte ce țin de integritate, transparență decizională, incompatibilități și conflict de interese.