Skip to content

Cluj-Napoca- Primul autobuz fără șofer

   Acest proiect subliniază faptul că municipiul Cluj-Napoca reprezintă un climat propice pentru ceea ce înseamnă inovare, IT, inteligență artificială.
La începutul anului 2020, Primăria a semnat contractul cu UTCN pentru servicii de consultanță. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN va furniza consultanță pentru achiziționarea unor autobuze autonome electrice.
  Autobuzele fără șoferi vor circula pe străzile Clujului în cel mult doi ani. Autobuzele au o capacitate destul de mică, de aproximativ 12 locuri, iar acestea vor circula în zonele centrale, unde nu ajung alte mijloace de transport.
   Autobuzele urmează să fie testate timp de un an, iar apoi proiectul ar putea fi extins cu fonduri europene. Costul unui autobuz de acest fel este de aproximativ 350.000 de euro. Dacă acest proiect se va implementa, Cluj-Napoca va fi primul oraș din România care va avea astfel de autobuze, care circulă deja în Paris, Lyon sau Viena.

Pentru mai multe detalii: https://www.businessmagazin.ro/actualitate/emil-boc-scrie-istorie-la-cluj-napoca-asa-ceva-nu-s-a-mai-intamplat-20055084