Skip to content

Sebeș- Finanțare nerambursabilă pentru construirea de locuințe sociale

Primăria Municipiului Sebeș a câștigat o finanțare nerambursabilă pentru Proiectul „Construire locuințe sociale”, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 9.
Investiția se va realiza pe terenul liber de construcții, aflat în intravilanul Municipiului Sebeș, pe strada Alunului, nr. 9B, pe o suprafață de 2.412 mp.
Proiectul propune construirea de locuințe sociale, astfel încât să se asigure condițiile de locuit pentru persoanele sau familiile cu venituri reduse, care nu pot avea o locuință proprie, rezolvându-se astfel o parte din cererile pentru atribuirea de locuințe sociale. Clădirea va include apartamente cu una, două și
trei camere. Regimul de înălțime a construcției este P+3, incluzând 24 apartamente, respectiv 6 apartamente/nivel, din care 3 apartamente cu 3 camere, 13 apartamente cu 2 camere și 8 apartamente cu o cameră. La parterul blocului, patru apartamente sunt destinate persoanelor cu dizabilități.
Amenajările exterioare prevăd alei pietonale, alei pentru circulație auto, parcaje (27 locuri), loc de joacă pentru copii, platformă îngropată pentru colectarea gunoiului menajer, zone verzi și zone plantate.
Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.702.834,32 lei, TVA inclus. Proiectul se află în perioada de contractare, iar durata estimată de execuție a lucrărilor este de 14 luni.