Skip to content

Municipiul Brașov a lansat prima platformă de voluntariat din țară

Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov au lansat official, în data de 26 august 2021, prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului.

voluntar.bv este platforma oamenilor implicați, ce conectează utilizatorii direct cu organizatorii de evenimente și activități și are ca scop principal încurajarea și promovarea voluntariatului la nivelul Zonei Metropolitane, indiferent de vârstă, pregătire, experiență și statut social, precum și digitalizarea activității de voluntariat. Este vorba de prima inițiativă de voluntariat inteligent cu sistem de bonusare în funcție de implicare, forum pentru consolidarea comunității, bonus-shop și multe altele.

Evenimentul a fost însoțit de un târg al ONG-urilor, la care au participat 12 organizații din Brașov.

Platforma oferă posibilitatea unui punctaj reciproc, o specializare pe activități, și chiar un sistem de bonusare, prin care voluntarii își pot achiziționa produse din magazinul online al aplicației. Obligația organizațiilor care sunt în cautare de voluntari este să încheie un contract de voluntariat cu aceștia. Pentru cei care creează o organizație, platforma îi obligă să încarce un document care să ateste autenticitatea organizației, instituției publice sau organizației de cult