Skip to content

Timișoara încurajează transportul în comun în rândul cetățenilor

Obiectivul principal asumat de autoritățile locale din municipiul Timișoara este ca până în 2025, minimum 40% din călătoriile zilnice ale timișorenilor să fie făcute cu transportul în comun.

În septembrie va intra în circulație primul tramvai nouachiziționat de municipiu după Revoluție, primul dintr-un lot de 21. În data de 24 august, a fost semnat contractul pentru achiziția a 44 de autobuze electrice. Acesta presupune un proiect comun al Timișoarei și Brașovului, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional și implementat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale.

În urma licitației desfășurate de Ministerul Dezvoltării, câștigător a fost declarat Karsan Otomotiv, care va livra 44 autobuze electrice, valoarea contractului fiind de peste 136 de milioane de lei (fără TVA), majoritatea banilor provenind din fonduri europene.

Pe lângă autobuzele electrice, prin contract vor fi instalate și 44 de stații de încărcare electrică lentă, precum și 15 stații de încărcare rapidă. În urma discuțiilor cu producătorul, s-a stabilit primirea primului autobuz peste opt luni, iar restul vor veni, treptat, până în cursul anului 2023.