Skip to content

Un nou corp de clădire cu cinci niveluri va fi construit la Spitalul Blaj

Un nou corp de clădire, cu cinci niveluri, va fi construit la Spitalul Blaj, de către CNI.
Compania Națională de Investiții (CNI) a inclus pe Lista sinteză a subprogramului „Unități Sanitare” obiectivul de investiții „Construire clădire pentru secțiile Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi și Izolator la Spitalul Municipal Blaj”. CNI va finanța astfel construirea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter și trei etaje, în curtea spitalului.
Noul corp de clădire de la Spitalul Blaj va dispune de saloane cu 1, 2 sau 3 paturi, cu grupuri sanitare proprii, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități, cameră de gardă, săli de tratament și consultații, birouri administrative și pentru personal, sală de mese, spații auxiliare de depozitare și boxe de curățenie, iar capacitatea spitalului va crește semnificativ.
Prin această investiție se dorește relocarea tuturor secțiilor aflate în spații improprii (Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi, Izolator și altele), în vederea creșterii calității actului medical, prin consultații interdisciplinare efectuate de către medicii de diverse specialități și prin examinarea prioritară cu aparatură de înaltă performanță (CT, RMN, Angiograf), aflată în incinta aceluiași imobil (Spitalul Nou).
Finanțarea acestui obiectiv de investiții de către CNI se alătură proiectului de construcție a noului Ambulatoriu, proiect european aflat în curs de implementare și va dezvolta aria de servicii de sănătate prestate de Spitalul Municipal Blaj, în condiții de siguranță, eficiență și de maximă grijă față de nevoile populației din Zona Târnavelor.