Skip to content

Vizită de lucru a delegației municipiului Chișinău la Cluj Napoca

Astăzi, în Sala de sticlă a primăriei Municipiului Cluj Napoca, alături de dl. primar Emil Boc și dl. viceprimar Dan Tarcea, a avut loc vizita delegației municipiului Chișinău, condusă de dl primar Ion Ceban. Delegația din Chișinău se află în municipiu pentru întărirea legăturilor frățești între România și Republica Moldova, pentru a observa proiectele și politicile publice din domeniul digitalizării serviciilor municipale implementate în oraș, dar și pentru a prelua modele de bune practici în domenii precum guvernanță participativă sau dezvoltarea infrastructurii și tehnologiilor inovative.

Cu această ocazie, a fost prezentată delegației profilul strategic și avantajele competitive ale Clujului: ecosistemul local de inovare construit prin buna colaborare dintre toți actorii sociali implicați în procesul de dezvoltare al orașului și resursa umană bine pregătită. De asemenea,  municipiul Cluj-Napoca este deschis pentru colaborare atât în proiecte de dezvoltare, cât și în domeniul educației, sportului, culturii sau artelor.

Municipiul Cluj-Napoca și municipiul Chișinău colaborează în acest moment în proiectul finanțat din fonduri europene „AGORA”, care urmărește îmbunătățirea capacității administrațiilor publice la nivel local și regional de a dezvolta, testa și integra noi instrumente operaționale pentru reevaluarea activelor urbane.

Delegația municipiului Chișinău este formată din:
– dl Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău
– dna Olga Ursu, viceprimarul municipiului Chișinău
– dl Corneliu Iațco, consilierul primarului în domeniul „tehnologii informaționale”
– dna Natalia Ixari, consilierul primarului pe comunicare