Skip to content

Municipiul Târgoviște a început lucrările pentru o nouă autogară principală

Municipiul Târgoviște va beneficia de construirea unei autogări principale, situată pe strada Calea Ialomiței, obiectiv realizat în cadrul investiției de modernizare a transportului public în comun din orașul Târgoviște.
Intervențiile fac parte dintr-un proiect mai amplu în cadrul căruia, în linii mari, vor fi reabilitate străzi in lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate stațiile de călători, vor fi construite 3 stații de capăt de
traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.
Noua autobază va avea dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.
Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flotă, cu aplicații multiple. Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.
Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei, fără TVA, iar finanțarea este
asigurată din fonduri europene