Skip to content

Municipiul Cluj Napoca continuă procesul de digitalizare a orașului

În luna martie a anului 2021, fastPark a livrat si a pus in functiune un sistem automat in cadrul parcarii cu 382 de locuri, Parking Motilor din Cluj-Napoca.
Noul sistem de control acces şi plată are rolul de a gestiona într-un mod automat, fără operatori umani, accesul la intrarea în parcare, traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staționare conform tarifelor stabilite, cât și accesul la ieşirea din parcare.
Avantajele aduse de noul sistem hardware și software completează obiectivele municipalității de a digitaliza toate procedurile și serviciile oferite cetățenilor.
Prin intermediul noilor echipamente HUB Parking Technology și a sistemului de administrare se poate realiza plata timpului de staționare atât prin tehnologia contactless la automate, cât și prin aplicația mobile pentru plata parcarii UPPARK Parking App.
În ceea ce privește accesul în parking, noua infrastructură cu echipamente smart este prevăzută cu camere LPR pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare, bariere automate și panouri de informare de tip led pentru afișarea numărului locurilor de parcare libere.
Aplicatia mobila UPPARK Parking App ofera posibilitatea de a plati taxa de parcare prin intermediul cardului bancar inregistrat in aplicatie, cat si prin intermediul unui mesaj SMS catre operatorul de telefonie mobila cu care aveti contract, fara a mai duce tichetul la masina.