Skip to content

Cluj-Napoca: Lansarea primului Fond de Inovare și Experiment din România

Președintele AMR, dl. Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca a participat la întâlnirea clusterului de educație C-EDU, alături de cadrele didactice, reprezentanții ecosistemului local de inovare și membrii acestei organizații care are ca scop principal creșterea calității procesului educațional prin diverse inițiative care să completeze educația formală a tinerilor clujeni.
Municipalitatea consideră că dispune de ingredientele necesare pentru construirea unor mecanisme concrete prin care să reușească conservarea talentelor și a resurselor umane bine pregătite.
Astfel, s-a lansat Fondul de Inovare şi Experiment Cluj, un mecanism nou, experimental, care încurajează inițiativele antreprenoriale inovative.
Tinerii din Cluj pot beneficia de un program dedicat pentru a-și testa și finanța ideile. Aplicațiile se pot depune începând cu data de 11 octombrie, iar programul se desfășoară în perioada octombrie 2021 – aprilie 2022, fiind adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau învață în Cluj-Napoca.
Proiectul se concentrează pe construirea de ecosisteme care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, să creeze inițiative cu un impact educativ și social semnificativ și care să permită retenția pe termen lung a forței de muncă din domeniile economiei cunoașterii în oraș. 45 de persoane din diferite arii de expertiză au contribuit la realizarea acestui proiect.
Mai multe detalii despre Fondul de Inovare și Experiment Cluj vor fi comunicate de către C-EDU Clusterul de Educație Cluj.