Skip to content

Comitetul Național de Coordonare al Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor (CNC-ILPC)

Astăzi, 26 octombrie 2021, AMR a participat la o ședință a Comitetului Național de Coordonare (CNC) al „Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor” (ILPC).

Pe agenda întâlnirii s-au aflat:
1. Update privind activitățile din cadrul Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor.
2. Indexul pentru Localități Prietene ale Copiilor.
3. Discuții privind Indexul pentru Localități Prietene ale Copiilor.
4. Concluzii și pașii următori.

Discuții:
– Față de localitățile deja implicate în program (Brașov, Bacău, Moinești, Corbasca, Colonești), au fost prezentate demersurile care au avut loc la nivelul Sectorului 6, Sectorului 2 și la nivelul Municipiului Sibiu. În ceea ce privește Sectorul 6, aceștia urmează să se alăture inițiativei, fiind preconizată semnarea memorandumului în luna noiembrie. Raportat la Sectorul 2, aceștia așteaptă aprobarea aderării la program, iar în cadrul Municipiului Sibiu a avut loc o prezentare online către reprezentanți ai acestora, urmând a fi discutată inițiativa în cadrul aparatului de lucru.
– A fost menționată implicarea celor doi reprezentanți ai copiilor din cadrul Comitetului într-un Grup de inițiativă la nivel global și au fost prezentate acțiunile în care vor fi implicați reprezentanți ai UNICEF, precum „Gala Elevului Reprezentant”.
– Au fost purtate dezbateri asupra ultimei forme a indexului pentru localități Prietene ale Copiilor și au fost aduse îmbunătățiri acestuia.
– Au fost menționate acțiunile viitoare, iar astfel urmează să fie finalizat indexul și prezentat și intern în cadrul UNICEF.

Reamintim că o „Localitate prietenă a copiilor” este un municipiu, un oraș, o comunitate sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, așa cum sunt definite în Convenția ONU cu privire la drepturile copilului.