Skip to content

Primăria Cluj-Napoca suplimentează bursele elevilor şi acordă vouchere educaţionale pentru profesori

Președintele AMR, dl. Emil Boc,Primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunţat că din bugetul municipalităţii vor fi suplimentate bursele elevilor primite de la bugetul de stat şi că, în paralel, profesorii din învăţământul preuniversitar vor primi vouchere educaţionale pentru a urma cursuri acreditate de pregătire digitală.

„Cuantumul minim al burselor şcolare a fost majorat la sfârşitul anului trecut, după cum urmează: bursele de performanţă – 500 de lei, bursă de merit – 200 de lei, bursă de studiu -150 de lei, şi bursă de ajutor social – 200 de lei. Având în vedere importanţa pe care educaţia şi în speţă copiii o reprezintă în acest oraş, am luat decizia ca peste acest cuantum minim prevăzut de lege, primăria să suplimenteze cuantumul acestor burse, după cum urmează: bursa de performanţă rămâne 500 de lei, considerăm că este o sumă decentă, care acoperă performanţa, pe măsura rezultatelor elevilor. La bursa de merit am creat două categorii: categoria celor care au media 10 şi care vor avea o bursă de 275 de lei în comparaţie cu suma minimă de 200 de lei, prevăzută de lege. Deci o creştere de 75 de lei. (…) Între 9,50 şi 9,99, bursa va fi de 225 de lei faţă de 200 de lei cât este minimul prevăzut de lege. (…) În privinţa bursei de studiu, am majorat cuantumul ei de la 150 la 200 de lei. (…) Bursa de ajutor social o majorăm de la 200 la 250 de lei. Acest lucru ne costă pe noi de la primărie 1,5 milioane de euro, deci bani în plus pe care îi pune primăria”, a declarat dl. Emil Boc.

De asemenea, Președintele a spus că, la propunerea preşedintelui USR Cluj, Manuela Petrescu, vor fi acordate şi vouchere de câte 500 de lei pentru toate cadrele din învăţământul preuniversitar din Cluj-Napoca, pentru a urma cursuri acreditate de pregătire digitală, dacă doresc.

Dl. Emil Boc a menţionat că în Cluj-Napoca sunt 4.251 cadre didactice şi că vor fi alocaţi din bugetul municipalităţii 421.000 de euro „pentru a acoperi această nevoie”.