Skip to content

AMR reprezentată la Adunarea Generală a Asociației Române a Apei (ARA)

În perioada 28 – 30 aprilie 2022, s-a desfășurat, la Sinaia, Adunarea Generală a Asociației Române a Apei (ARA), Asociația Municipiilor din România fiind reprezentată de Președintele Executiv AMR, dl. Constantin TOMA, Primarul Municipiului Buzău.

În acest context, a fost semnat un protocol de colaborare între cele două organizații în scopul sprijinului reciproc în procesul de promovare, susținere și derulare prin membrii lor, a acțiunilor și proiectelor de investiții cu impact asupra implementării obligațiilor asumate de România în domeniul alimentării cu apă și al canalizării – epurării apelor uzate, în raport cu directivele europene specifice.

Dl. Constantin Toma a vorbit despre necesitatea unei strategii comune la nivelul întregii țări, privind atât costurile apei, cât și managementul apei de ploaie și a apelor provenite din stațiile de epurare, precum și despre managementul nămolului obținut din procesul de epurare a apelor uzate.

În cadrul ședinței au fost prezenți: Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Tanczos Barna, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, dl.Marcel Boloș, Secretarul de Stat din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl.Alexandru Stoica și conducerile operatorilor din serviciile de alimentare cu apă și canalizare, mediul universitar tehnic și furnizorii de echipamente și tehnologii.