Skip to content

Semnarea contractului de execuție lucrări pentru Magistrala 1 de Metrou Cluj

Joi, 25 mai 2023, la Primăria municipiului Cluj-Napoca a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și execuția magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca.

Alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc, la ceremonie au participat premierul României, dl. Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, dl. Sorin Grindeanu şi ministrul Afacerilor Interne, dl. Lucian Bode.

Delegația companiei Alstom, câștigătorului licitației pentru execuția lucrărilor,  a fost condusă de către Excelența Sa, domnul Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România.

Execuția celui mai mare proiect de infrastructură post-decembristă se întinde pe o perioadă de 96 de luni şi este parțial finanțată prin Planului Național de Redresare și Reziliență al României ( aproximativ 1,5 miliarde de lei). Costul de execuție al proiectului cu o lungime de peste 21 de km se ridică la 9,059 de miliarde de lei fără TVA.
 
În prima etapă, se va executa primul tronson ce se întinde pe o distanță de puțin peste 9 kilometri, având 9 stații și un depou suprateran, tronson finanțat prin PNRR cu termen de finalizare august 2026.